Mix na chleb kasztanowy - 400g - HanneforthPowiększ do pełnego rozmiaru

Mix na chleb kasztanowy - 400g - Hanneforth

Bezglutenowy mix na chleb kasztanowy

Więcej szczegółów

Hanneforth

84155

Chwilowy brak

18,99 pln

Dodaj do koszyka

  • Bezglutenowy mix do pieczenia chleba, bułek lub bagietek kasztanowych na bazie mąki ryżowej, skrobi ziemniaczanej i mąki kasztanowej.  Opakowanie zawiera wszystkie niezbędne składniki, wystarczy tylko dodać wody.

    Opakowanie zawiera niezbędne składniki do wypieku 1 bochenka chleba.

    Skład: Mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, mąka kasztanowa (7,8%), tłuszcz w proszku (nieutwardzony tłuszcz palmowy), glukoza, sól, drożdże (w oddzielnym opakowaniu), substancja zagęszczająca (HPMC: hydroksypropylo-metyloceluloza), substancja zakwaszająca (kwas cytrynowy)

    Kraj pochodzenia: Niemcy

    Producent gwarantuje całkowity brak zawartości glutenu.

    Sposób przygotowania:

    Składniki:

    400g mieszanki mącznej

    7g drożdży suszonych

    370ml wody

    Przygotowanie:

    Wsyp 400g mieszanki mącznej do miski.

    Do podgrzanej do ok. 30 stopni wody dodaj drożdże, wymieszaj i wlej do miski z mieszanką mączną.

    Miksuj mikserem przez ok. 4 minuty.

    Przelej ciasto do natłuszczonej blachy (ok. 20 centymetrowej) i wyrównaj na górze. Możesz lekko skropić wierzch ciasta wodą.

    Przykryj ściereczką i odstaw na ok 30-60 min. Ciasto powinno wyrosnąć w formie ok. 2 cm.

    Po wyrośnięciu, wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika (pieczenie góra-dół 240 stopni, termoobieg-210 stopni) i piecz ok. 60 minut.

    Odstaw na 2-3h do wystygnięcia.

    Napisz swoją opinię

    Mix na chleb kasztanowy - 400g - Hanneforth

    Mix na chleb kasztanowy - 400g - Hanneforth

    Bezglutenowy mix na chleb kasztanowy

    Napisz swoją opinię

    Inni klienci kupowali również: