Mix na chleb bananowy - 2x750g - HanneforthPowiększ do pełnego rozmiaru

Mix na chleb bananowy - 2x750g - Hanneforth

Bezglutenowy mix na chleb bananowy

Więcej szczegółów

Hanneforth

84264

24hInStock

51,99 pln



Dostawa kurierem już za 9,90. Darmowa dostawa od 249 zł!

Wolisz zamówić przez telefon? Zadzwoń 889 855 999

  • Bezglutenowy mix do pieczenia chleba, bułek lub bagietek bananowych na bazie mąki ryżowej, skrobi ziemniaczanej i mąki bananowej. Opakowanie zawiera wszystkie niezbędne składniki, wystarczy tylko dodać wody.

    Opakowanie zawiera składniki na 3 bochenki chleba.

    Skład: Mąka ryżowa, mąka bananowa  (15%), skrobia ziemniaczana, tłuszcz w proszku (nieutwardzony tłuszcz palmowy), glukoza, drożdże (w osobnym opakowaniu), sól, substancja zagęszczająca (HPMC: hydroksypropylo-metyloceluloza), substancja zakwaszająca (kwas cytrynowy)

    Kraj pochodzenia: Niemcy

    Producent gwarantuje całkowity brak zawartości glutenu.

     

    Sposób przygotowania:

    Składniki:

    500g mieszanki mącznej

    7g drożdży suszonych

    450-475 ml wody

    Przygotowanie:

    Wsyp 500g mieszanki mącznej do miski.

    Do podgrzanej do ok. 30 stopni wody dodaj drożdże, wymieszaj i wlej do miski z mieszanką mączną.

    Miksuj mikserem przez ok. 4 minuty.

    Przelej ciasto do natłuszczonej blachy (ok. 20 centymetrowej) i wyrównaj na górze. Możesz lekko skropić wierzch ciasta wodą.

    Przykryj ściereczką i odstaw na ok 30-60 min. Ciasto powinno wyrosnąć w formie ok. 2 cm.

    Po wyrośnięciu, wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika (pieczenie góra-dół 240 stopni, termoobieg-210 stopni) i piecz ok. 60 minut.

    Odstaw na 2-3h do wystygnięcia.

    Napisz swoją opinię

    Mix na chleb bananowy - 2x750g - Hanneforth

    Mix na chleb bananowy - 2x750g - Hanneforth

    Bezglutenowy mix na chleb bananowy

    Napisz swoją opinię

    Inni klienci kupowali również: