Mąka chlebowa - 2x750g - HanneforthPowiększ do pełnego rozmiaru

Mąka chlebowa - 2x750g - Hanneforth

Bezglutenowa mieszanka mączna chlebowa niemieckiej marki Hanneforth.

Więcej szczegółów

Hanneforth

59175

24hInStock

30,99 pln



Dostawa kurierem już za 9,90. Darmowa dostawa od 249 zł!

Wolisz zamówić przez telefon? Zadzwoń 889 855 999

  • Nowość! Bezglutenowa, bezlaktozowa, bezjajeczna mieszanka mączna na chleb domowy, który wypiekać można zarówno na drożdżach jak i proszku do pieczenia GDL marki Hanneforth. Stworzona z wyjątkową starannością, z myślą o osobach szczególnie wrażliwych na wszelkie dodatki, złożona jest jedynie z mąki ryżowej, skrobi ziemniaczanej i kwasku cytrynowego. Jedno opakowanie mąki starcza na upieczenie 3 bochenków pysznego, bezglutenowego chleba wolnego od alergenów i prostego w wykonaniu.

    Skład: mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, kwas cytrynowy

    Kraj pochodzenia: Niemcy

    Producent gwarantuje całkowity brak zawartości glutenu.


    Sposób wykonania:

    1. Z proszkiem GDL

    Składniki:

    400g mąki chlebowej Hanneforth

    7g soli

    5g cukru lub innej substancji słodzącej

    20g masła, margaryny lub oleju (np. oliwy z oliwek, oleju ryżowego, rzepakowego itd.)

    16g proszku GDL

    400ml bardzo zimnej wody

    Wszystkie składniki mieszamy ze sobą bardzo dokładnie do uzyskania jednolitej masy. Powstałe ciasto przekładamy na małą keskówkę i natychmiast wstawiamy do uprzednio nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 210 stopni (z termoobiegiem) lub 240 stopni (góra-dół) przez ok. 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy na 2-3h do wystygnięcia.

    2. Z drożdżami

    Składniki:

    350g mąki chlebowej Hanneforth

    7g soli

    20g masła, margaryny lub oleju 

    5g cukru lub innej substancji słodzącej

    40g świeżych drożdży lub 7-9g drożdży suszonych

    350ml letniej wody

    Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę, przekładamy do keksówki odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto powinno urosnąć ok. 2-3 cm. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (210 stopni termoobieg, 240 stopni pieczenie góra-dół) na 50 minut.

     

     

     

    Napisz swoją opinię

    Mąka chlebowa - 2x750g - Hanneforth

    Mąka chlebowa - 2x750g - Hanneforth

    Bezglutenowa mieszanka mączna chlebowa niemieckiej marki Hanneforth.

    Napisz swoją opinię

    Inni klienci kupowali również: